De 32 van Kampen 2015, de finale

We schrijven 28 maart 2015. Het is gezellig op de accommodatie van AV Isala'96. Drukte bij het afhalen van de startnummers, gekakel in de kleedkamers, muziek klinkt uit de luidsprekers. Het is dé dag, waarnaar velen hebben uitgekeken. Lest best: de tiende en tevens laatste editie van wat verworden is tot een traditie, de 32 van Kampen.

Huldiging
Even voor het startschot klinkt worden de twee stille krachten achter het evenement gehuldigd door voorzitter José Schilderinck. Terecht. Vanaf de eerste editie staat het evenement als een huis, in goede- en vertrouwde hand van Rudy Schilder en Harm Prins. Professioneel, strak, maar bovenal gemoedelijk en gezellig.

Parcoursrecord
Dan klinkt klokslag 10:45u het startschot. De circa 325 hardlopers vormen een lange sliert over de atletiekbaan, op weg naar een prestatie van formaat over 32km of 21.1km. Via het hek aan de achterzijde verlaten ze de atletiekbaan. Lelystedeling Gaxri Hawery schiet weg als een duveltje uit een doosje. Op de valreep van het bestaan van het evenement passeert hij als eerste op de 32km de finishlijn in recordtijd. Hij laat de klok stilstaan op 1.57.19. Bij de dames is de eer aan Ines van Rinsum uit Arnhem. Zij finisht in 2.27.24. Op de halve marathon blijft de winst in eigen huis. Henk Jan Dorgelo finisht in 1.21.49 en Jacqueline Rustidge tikt na 1.25.07 aan, slechts 17 luttele seconden verwijderd van haar eigen parcoursrecord.

10.4km en 5km
Om 11:00u gaat de 10.4km van start. Zo’n 200 deelnemers wagen zich aan deze afstand. Tsega Dames uit Almere wint bij de mannen, hij volbrengt de afstand in 36.37. Nummer twee volgt op gepaste afstand. Des te spannender is het bij de dames waarbij winnares Ingrid van Leur uit Zwartsluis in 49.32 de finish passeert met op slechts 24 seconden dame twee. Vijf minuten na de start van de 10.4km gaan de deelnemers aan de 5km van start. Zo’n 110 hardlopers zijn op deze afstand te vinden. Bij de dames zien we een bekende. Irene Bijman wint - evenals in 2012 en 2014 - deze afstand. Hoewel ze in haar achterhoofd het idee heeft opgevat om een aanval te doen op het parcours record blijkt 21.28 vandaag het hoogst haalbare. Niet de juiste benen en het weer werkt ook niet mee is de nuchtere constatering na afloop. Bij de heren is het Nick Ruijter uit Ens die als eerste de finish passeert in 18.33.

Afscheidstranen
Het boek van de 32 van Kampen is gesloten. Wat rest zijn mooie herinneringen van tien unieke edities. De editie 2015 is een feestje. Een feestje waarbij de hemel haar afscheidstranen rijkelijk laat vloeien. Maar niemand die hierom maalt. De deelnemers zijn gekomen voor een mooi hardloopevenement, niet voor het weer. Organisatie bedankt, vrijwilligers bedankt, sponsoren bedankt. Het waren 10 mooie jaren!

de laatste informatie voor zaterdag 28 maart

De voorinschrijving is gesloten. Om het afhalen van de startnummer zo spoedig mogelijk te laten verlopen, is het makkelijk dat je het startnummer weet. Kijk hier voor de startnummers.

Ben je vergeten in te schrijven, download dan hier het na-inschrijfformulier. Na-inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van de starttijd van de betreffende afstand.

Wij hebben zo goed mogelijk geprobeerd te regelen dat de brug bij Roggebotsluis dicht blijft voor de scheepvaart. We hebben echter geen garantie gekregen voor een volledige stremming van de brug. Dit houdt in dat er gedurende de loop de brug een aantal malen op kan gaan om de scheepvaart doorgang te verlenen. Als loper kun je hier oponthoud van hebben (eenmalig), geef na afloop de tijd door dat je stil hebt gestaan op het secretariaat en we corrigeren je tijd voor dit oponthoud. In de praktijk bij de voorgaande editie is dit beperkt gebleven, maar het kan een aantal minuten schelen.

Als de brug wel open gaat, probeer dan als loper kalm te blijven wachten (ga niet onder of over de slagbomen klimmen). Loop eventueel een stukje naar de dijk om afkoelen te voorkomen.

We hopen je te zien op 28 maart

Bestel ook zo'n loopshirt

Voor € 7,50 extra kun je dit fraaie loopshirt mee bestellen bij het inschrijven.

10 keer, Lest best!

U lees het goed, de 10e editie van de RENES leven & wonen 32 van Kampen wordt de laatste! Als het aan ons ligt worden op 28 maart 2015 alle registers open getrokken om er een onvergetelijk slotfeest van te maken.

De 32 van Kampen heeft zich inmiddels op de kaart gezet als een kwalitatief hoogstaande loop, waarbij behalve het weer, niets aan het toeval overgelaten wordt.

De organisatie streeft, net als in alle voorgaande edities, naar laag inschrijfgeld, voldoende (gratis) parkeerruimte, voldoende kleedkamers, genoeg wc-papier, warme douches, betrouwbare kilometer aanduiding onderweg, goed beveiligde oversteekplaatsen en een zeer gezellige sfeer, waarbij het niet alleen om de prestaties gaat.

De hoofdafstand, waaraan de loop ook haar naam ontleent, is 32 kilometer. Een afstand welke perfect past in het trainingsschema voorafgaande aan een van de voorjaarsmarathons en waarbij zo veel mogelijk de omstandigheden van een marathon nagebootst worden.

Elke 5 km staat een verzorgingspost met sportdrank/water en bij 25 km (15 km voor halve marathon) stukjes banaan.

In de jaren is het aanbod aan afstanden gegroeid naar 32, 21,1, 10,4 en 5 km waarbij de verschillende afstanden zoveel mogelijk over het zelfde parcours zullen gaan.

Naast de website zijn wij ook te vinden op Facebook en Twitter, om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, zoals de vorderingen van de clinic deelnemers, weersverwachtingen etc.

Graag zien we u terug op 28 maart!